Welkom bij Terramania
Bel, mail of app ons
+31 (0)26 - 7850481
   +31 (0)6 - 23166287
   info@terramania.nl

Retouren

Na ontvangst van het product heeft u een afkoelingsperiode van 14 werkdagen om zonder opgave van redenen de overeenkomst te ontbinden en het product te retourneren of te ruilen. Wij verzoeken u dit binnen 14 dagen schriftelijk (via onze mail ) aan ons te melden. Indien u Terramania vraagt het product bij u retour te halen, zal hiervoor transportkosten worden berekend.

De aankoop dient, indien redelijkerwijs mogelijk compleet en onbeschadigd te worden teruggestuurd. Eventuele schade aan het product kan worden verrekend op het terug te storten bedrag.

Wij adviseren de koper vooraf schriftelijk, via onze klantenservice een verzoek te doen voor terugname van het artikel. Het is daarbij wenselijk dat de koper aangeeft in welke staat het artikel geretourneerd gaat worden.

 Uitgezonderd.

-   Boeken, software en DVD die uit de seal folie zijn gehaald.
-   Artikelen die op de website "Wordt voor u besteld, productie tijd.....(ect) " vermeld staan (zoals bijv. schildpaddenbakken).
-   Schildpaddenbakken, aquariums & terrariums die in gebruik zijn genomen (uit de verpakking zijn gehaald) of waarbij een wijzijgen is aangebracht (bijv. boren van fitting gaten, enz).

-   Alle producten die niet op de website staan en voor de desbetreffende persoon besteld zijn.
-   Voedseldieren, alle levende insecten. (Deze kunnen wij niet meer verkopen bij terugkomst ) 
-   Filterpompen en/of filtermateriaal die uit de originele verpakking zijn gehaald (wel of niet in gebruik zijn genomen).
-   Voeding en voedingssupplementen waarbij de verzegeling is verbroken.

Is het artikel defect? Lees dan eerst Garantie

 Restitutie bedrag

Terramania controleert ieder retour gezonden product bij binnenkomst op schade, defecten van o.a. onderdelen en/of verpakking. Naar aanleiding van deze staat van het geretourneerde product wordt bepaald welk bedrag aan de koper wordt terugbetaald.

Is deze compleet en onbeschadigd dan stort Terramania het bedrag dat op de factuur vermeldt staat binnen 10 werkdagen terug. Wij adviseren u daarom bij retourneren van een product ook de originele factuur bij te voegen.

Het retour sturen van een product en/of bestelling kan uitsluitend naar ons adres in Arnhem.

 

STAPPENPLAN RETOUREN

Wilt u een artikel retourneren? Dan vragen wij het volgende stappenplan aan te houden. Zo kunnen wij uw retourverzoek zo soepel mogelijk afhandelen.
Is het product kapot? Neem dan contact op met onze klantenservice (info@terramania.nl)

  1. Vul het retourformulier in, die u per mail heeft ontvangen. Dit formulier zit in de bijlage samen met de factuur van uw bestelling. 
  2. Volg de instructies op die op het formulier vermeld staan.

Kunt u de retourformulier niet meer vinden in de e-mail? Neem dan contact op met onze klantenservice!

KOSTEN

De kosten van een retourzending zijn in bijna alle gevallen voor u, de koper. Slechts wanneer de fout door Terramania is veroorzaakt zullen wij de kosten voor het retour zenden voor onze rekening nemen. Dit betekent niet dat retourpakketten ongefrankeerd aan ons gestuurd kunnen worden. Gebeurt dit wel dan brengen wij daarvoor kosten in rekening of weigeren wij het pakket bij ontvangst.

Bij een fout (vanuit onze zijde) (zodra Terramania daarvan op de hoogte gesteld is), zullen wij het probleem z.s.m. op lossen. Dit zullen wij altijd binnen een periode van 10 werkdagen doen. 

Mocht een retourpakket onverhoopt niet bij ons aankomen, dan bent u, als afzender van het pakket aansprakelijk. Zorgt u er dus altijd voor dat het pakket met Handtekening voor Ontvangst (HVA) of met track en trace nummer aan Terramania verzend. Dit voorkomt onnodige discussies tussen ons, u en de verzender.