Retourneren en ruilen bij Terramania – Uw gids voor een probleemloos retourproces

Retouren

Bij Terramania kun je een artikel binnen 14 dagen na ontvangst ruilen of retourneren. Hier vind je antwoord op al je vragen rondom de voorwaarden.

Wat zijn de uitzonderingen op retourneren?

+

Je begrijpt vast dat je de volgende artikelen niet terug kunt sturen:

- Op maat gemaakte producten zoals; grindmatten, gesnede glas, slangen per meter verkocht.
- Onderdelen die wij niet standaard in het assortiment hebben.
- Voedseldieren, alle levende insecten (beperkte houdbaarheid).
- Filterpompen en/of filtermateriaal die uit de originele verpakking zijn gehaald (wel of niet in gebruik zijn genomen).
- Voeding en voedingssupplementen waarbij de verzegeling is verbroken.
- Boeken, software en DVD die uit de seal folie zijn gehaald.
- Dierenverblijven (terrariums, schildpaddenbakken, ect...) die in gebruik zijn genomen.

Voor juist uitgevoerde diensten van postbodes en monteurs geven we geen geld terug. Hieronder vallen:

- Bezorgkosten via pallet leveringen en/of de bezorgservice per KM afstand.
- Instalatie & montage service

Wat zijn de retour voorwaardens?

+

Tijdens het ruil / retour termijn dient u zorgvuldig om te gaan met het product en de verpakking. Indien u van uw herroepingsrecht gebruik maakt, kunt u het product met alle geleverde toebehoren en in de originele staat en verpakking aan ons retourneren.

Omdat de verpakking onderdeel is van het product (presentatie en transportmiddel) dient de verpakking en handleining in verkoopbare staat aan ons terug geleverd te worden. De wet "kopen op afstand" laat het toe het product uit de orgine verpakking te halen (te testen zoals je in de winkel ook zou doen) om het product bij ontvangst beter te kunnen bekijken. Echter houd er rekening mee dat een verpakking te openen is, maar ook "te slopen" is. Het is dan wel belangrijk om je product in de originele staat en verpakking terug te sturen. Zo kunnen we er nog iemand anders blij mee maken.

Verpak de artikelen met zorgvuldigheid en overweeg eventueel de zending verzekerd te versturen. We zouden het vervelend vinden als de zending kapot, gebroken of beschadigd terug geleverd worden, aangezien de retourzending op jouw verantwoording is.

Retour adres?

+

Terramania
t.a.v. retouren
Akkerwindestraat 33
6832 CS Arnhem
Nederland

Kunnen de producten kosteloos terug gestuurd worden?

+

Nee, indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, komen de kosten van de retourverzending voor uw rekening. Het is dus belangrijk de zending voldoende te frankeren bij verzending met een van de pakketdiensten (DHL, PostNL, DPD, ect....) Het is ook mogelijk om producten te retourneren of ruilen in onze winkel.

Om jouw retour aanvraag snel af te handelen is het belangrijk om ons retourformulier aan de zending toe te voegen.

Waar kan ik het retourformulier vinden?

+

Ons retourformulier kunt u hier downloaden.

Wat als ik mijn product omruil voor een goedkoper of duurder product?

+

Het is geen probleem om producten te ruilen voor een goedkoper of duurder product. Om een artikel om te ruilen zijn de volgende mogelijkheden:

1. Bestel het gewenste artikel op onze website (nieuwe bestelling) en wij storten het aankoopbedrag van de retourzending terug op jouw rekekening.

2. Vermeld op het retourformulier dat je het artikel wenst te ruilen voor een ander artikel. Bij ontvangst zullen wij het retour artikel met het nieuwe artikel verrekennen. Als het product goedkoper is, dan storten wij het bedrag binnen 5 werkdagen terug. Als het product duurder is ontvangt je van ons een betaallink om het resterende bedrag te voldoen.