Welkom bij Terramania
Bel, mail of app ons
+31 (0)26 - 7850481
   +31 (0)6 - 23166287
   info@terramania.nl

Over ons

Hallo, wij zijn Marcel Dillen & Mirjam Strijker samen met mijn vader Gerard Strijker zijn wij in 2003 begonnen met Terramania.

Tijdens onze studie Dierhandel management (nu: Handel & dier) van de Helicon MBO OSS / Nijmegen zijn wij als student gestart met het opzetten van ons bedrijf – genaamd; Terramania, met als doel de dierenwelzijn van terrariumdieren te verbeteren doormiddel van eerlijk advies ten gunste van het dier en de hobbyist.
Op 20 september 2003 zijn wij officieel gestart met onze onderneming en dat hebben wij de concurrentie de afgelopen jaren laten weten. Door ons groot (online) assortiment van ruim 2.000 aquarium, terrarium en schildpadden artikelen behoren wij tot een van de serieuze online reptielenspeciaalzaken van Nederland en België.
Daarnaast onderscheiden wij ons van de concurrentie als het gaat om (internet)ontwikkelingen en correcte handhaving van de Nederlandse wetgeving (kopen op afstand en behorende garantie bepalingen) en uitstekende service elementen.

Waterschildpad.info

In 2008 hebben wij de succesvolle website Waterschildpad.info overgenomen om waterschildpad(den) liefhebbers en huisdierbezitters te informeren over deze bijzondere huisdier groep.

Eind 2010 hebben wij de domeinnamen www.waterschildpad.nl en www.waterschildpad.be gekoppeld aan www.waterschildpad.info om de bereikbaarheid optimaal te houden.

► bezoek de website: www.waterschildpad.info

Magazijn en voorraden.

Medio 2009 heeft Terramania zijn opslag capaciteit vergroot in ons nieuwe magazijn van maar liefst 100m3. In dit magazijn hebben wij 95% van alle vermelden artikelen op onze site op voorraad liggen, om snelle levering te kunnen garanderen.  

Eind 2012 hebben wij een aparte opslag erbij voor de grotere producten, waaronder bodembedekking van 15m3.

In 2013 zijn wij van locatie overgegaan om dichterbij en makkelijker te werken vanuit ons huis.De locatie had een winkelopstelling  waar we ons kantoor in vestigden.
Hier moest wel het nodige aan verbouwd en geklust worden maar na een paar maanden is dit samen met al de producten overgegaan.

De winkel

In Juni 2016 zijn wij plotseling geopend als winkel omdat de reptielenwinkel in de stad in Arnhem ineens gesloten was…omdat toen de telefoontjes van klanten met de vraag.; ,,waar kan ik mijn voedseldieren halen’’ is het ineens heel hard gegaan..we hebben in het weekend besloten dat we maar in eerste instantie 1 dag in de week open gingen.

In die tussentijd hebben wij nog een loods waar wij grote palletzendingen, terrariums, schildpaddenbakken en meubels worden klaargezet gehuurd omdat wij geen ruimte meer hadden in de winkel.

Al gauw was het erg druk op die enige dag dat we open waren..we besloten samen om deze dag te vergroten naar 3 dagen.

De rest van de dagen gebruiken wij als dagen voor mails beantwoorden, bezorgingen (vooral op zondag) reptielenbeurzen en leveranciers te gaan. Ook op afspraak staan we van maandag t/m woensdag graag klaar voor de klanten. 20 september 2018 bestonden wij 15 jaar. Dit wordt gevierd met allerlei nieuwe & leuke dingen.  ( deze nieuwe website is daar 1 van )
Juni 2019 hebben wij het certificaat Herpeten behaald, dit is vanaf juli 2020 verplicht, als je reptielen & amfibieen blijft verkopen. Nu dus al up-to-date. 

De toekomst.

Omdat ons bedrijf een klein familie bedrijf is en dat wij veel in eigen beheer houden, zijn onze ontwikkelingen langzaam maar wel tot in de puntjes verzorgt.

De toekomst is veelbelovend en zullen onze informatieve website de komende jaren uitbreiden.

Daarnaast blijven wij streven naar een actueel aanbod van erkende merkproducten die de hobby vereenvoudigen.

Veel plezier op deze website ! Groetjes het team van Terramania