Turtle Tuff Lamp Halogeen - 75 Watt

SKU
OH-75E
€ 17,50
Leverbaar
De Zoo Med Turtle Tuff Lamp is een spat- en sproeiwaterresistente halogeen warmtelamp die speciaal is ontworpen van gehard neodymium glas. Deze warmtelamp voorziet zeer vochtige / natte terrariums / paludariums van warmte en licht.
Levertijd: Wordt voor u besteld - verwachte levertijd 1 - 6 werkdagen

De Zoo Med Turtle Tuff Lamp is een  spat- en sproeiwaterresistente halogeen warmtelamp die speciaal is ontworpen van gehard neodymium glas. Deze warmtelamp voorziet zeer vochtige / natte terrariums / paludariums van warmte en licht. Naast licht geven deze lampen een kleine hoeveelheid aan ultraviolet licht A af (ook wel UVA genoemd). Het UVA licht draagt bij tot het fysiologisch welzijn van uw dieren. Door dit licht worden soortgenoten, andere dieren en voedsel beter gezien.

De warmtelamp wordt in het terrarium of paludarium toegepast om de zon te evenaren. Door de smalle lichtbundel kan de lamp zodanig gericht worden om op een warmteplek te creëren. De dieren kunnen dan onder de warmtelamp hun lichaamstemperatuur verhogen door op te warmen.

De warmtelamp is uitermate geschikt voor waterschildpadden, reptielen, amfibieën en andere terrariumbewoners.

De lampen zijn voorzien van een standaard E27 aansluiting en is hierdoor eenvoudig te installeren. Naast de toepassing in een fitting, zijn er ook diversen armaturen speciaal voor het terrarium verkrijgbaar.

Om een natuurlijke verlichting te creëren, adviseren wij deze Zoo Med Turtle Tuff Lamp te combineren met een UVB lamp. De benodigde hoeveelheid UVB is afhankelijk van de leefomgeving waar het dier van nature voorkomt .

Warmteafgifte
Bij een kamertemperatuur van 20 graden, zal de lamp (bij benadering) de volgende warmte afgeven.
 
10 cm……….>50 graden
20 cm……….34 graden
30 cm……….28 graden
40 cm……….26 graden
50 cm……….25 graden
60 cm……….24 graden

Levensduur
Warmtelampen hebben een beperkte levensduur. Om een (kalander)jaar te overbruggen heeft u doorgaans drie tot vier lampen per jaar nodig.

Garantie

Warmtelampen zijn verbruiksartikelen, waardoor deze lampen wettelijk zijn uitgesloten van garantie.

Fabrikant Zoo Med
Art.nr. OH-75E
Ean 097612980752
Type lampfitting E27
Uw waardering