Terrarium Dieren

SKU
TR612
€ 14,95
Niet op voorraad

● Boek over terrariumdieren
● Nederlands
● Hardcover
● Eerste druk 2008
● 127pagina's 
● Schrijver: 
Beertje I. Schuiten

Levertijd: Momenteel helaas niet leverbaar

Het begrip terrariumdieren is veelomvattend. In eerste instantie denkt men aan amfibieën en reptielen, maar in terraria worden ook weekdieren, insecten, spinnen en vele andere dieren gehouden. 

De dieren in dit boek kunnen in twee grote groepen onderscheiden worden:

Ongewervelden: Weekdieren; de meest gehouden dieren in deze klasse zijn de agaatslak en de appelslak. Geleedpotigen; Deze klasse wordt gevormd door weer twee grote groepen dieren: spinnen en insecten. De meest gehouden spinnen zijn de fascinerende vogelspinnen. Insecten die we veelal in het terrarium vinden zijn roofwantsen, wandelende takken en wandelende bladeren.

Gewervelden: Reptielen: Dit is de grootste groep dieren uit het boek. Slangen, hagedissen, gekko’s, kameleons, agames en leguanen passeren de revue. Amfibieën: De tweede belangrijke groep dieren in het terrarium: kikkers, padden en salamanders. Kleurrijke dieren die zich in het aqua-terrarium als in hun natuurlijke leefomgeving laten observeren. De schildpadden behoren tot de reptielen, maar worden als aparte groep behandeld. Men onderscheidt twee groepen: landschildpadden en moerasschildpadden. Ieder weer met hun eigen manier van houden en verzorgen.

In dit boek komt het overgrote deel van de terrariumdieren dat gehouden wordt aan bod. De lezer leert de dieren kennen en herkennen en ervaart wat er voor nodig is om de dieren verantwoord te houden. Voeding, verzorging, huisvesting en kweek worden besproken. Het is een prachtig geïllustreerd overzichtswerk, onmisbaar voor elke terrariumliefhebber.

Art.nr. TR612
Ean 9789058216083
Uw waardering