Reptile Compact Specialist - 10% UVB / 23 Watt

SKU
117018
-17%
Speciale prijs € 27,49 Oude prijs € 32,95
Niet op voorraad

●  Sterke afgifte aan UV-stralen (UVA & UVB).
●  Voorkomt metabole botziektes.
●  Bevordert de synthese van vitamine D3
●  Spaarlamp, laag in energie verbruik.
●  Stimuleert eetlust, voortplantingsactiviteiten.
●  Effectief bij verticaal gebruik in een fitting!

Levertijd: Momenteel helaas niet leverbaar

De Reptile Systems Reptile Compact Specialist 10% UVB is een spaarlamp die naast zichtbaar licht (6856 Kelvin / CRI 82,3) ook voor het menselijk oog onzichtbaar ultraviolette straling afgeeft. De aanwezige UV straling hebben reptielen en (in beperkte maten ook) amfibieën nodig om gezond te blijven. De hoeveelheid aan UV straling is afhankelijk van het soort dier en de natuurlijke leefomgeving. 

Het UVA licht (30%) zorgt voor een natuurlijk uitziende omgeving. Het licht zorgt voor een goede herkenning van soortgenoten, andere dieren en voedsel. De aanwezige UVB (10%) stalen zorgen voor een opname van vitamine D3 in het lichaam (via synthese van de huid). D3 zorgt ervoor dat calcium wordt opgenomen tijdens de spijsvertering. Door de dieren niet bloot te stellen aan UVB straling, kan een tekort aan essentiële voedingstoffen ontstaan en dit leiden op langere termijn tot gezondheidsproblemen. 

De lampen zijn voorzien van een standaard E27 aansluiting en zijn hierdoor eenvoudig te installeren. Naast de toepassing in een fitting, zijn er ook diversen armaturen speciaal voor het terrarium te verkrijgbaar. Deze armaturen verhogen tevens de UV straling door het licht te bundelen en te reflecteren.

Om een natuurlijke verlichting te creëren, adviseren wij deze Reptile Systems Reptile Compact Specialist 10% UVB te combineren met een warmtespot. Spaarlampen geven nauwelijks warmte af.

Levensduur
Spaarlampen hebben een lange levensduur in het afgeven van zichtbaar licht. Echter is de afgifte aan UV stalling beperkt waardoor deze lamp elke 6 tot 9 maanden vervangen dient te worden. Schrijf de datum met een marker op de lampvoet om hiermee beter inzicht te hebben, wanneer de lamp vervangen dient te worden.

Garantie
Spaarlampen zijn verbruiksartikelen, waardoor deze lampen wettelijk zijn uitgesloten van garantie.

Levertijd Momenteel helaas niet leverbaar
Ean 3443981170183
Fitting E27 (normaal)
Uw waardering