Arcadia UVB T5 Kits

De Arcadia Pro T5 UVB Kit UVB lamp is een HO (high output) TL-lamp met armatuur en ingebouwde VSA en reflector, met een essentiële verhouding tussen daglicht en voor het menselijk oog onzichtbaar ultraviolette straling. De aanwezige UV straling hebben reptielen en amfibieën nodig om gezond te blijven. De hoeveelheid aan UV straling is afhankelijk van het soort dier en hun natuurlijke leefomgeving. Omdat  TL-lampen nauwelijks warmte afgeven,  is het noodzakelijk om deze lamp te combineren met een warmtelamp, warmtespot of Deep Heat Projector, voor het creëren van een zonneplaats.


Het UVA licht zorgt voor een natuurlijk uitziende omgeving, herkenning van soortgenoten andere dieren en voedsel. De aanwezige UVB stralen zorgen voor een opname van vitamine D3 in het lichaam (via synthese van de huid). D3 zorgt ervoor dat calcium wordt opgenomen tijdens de spijsvertering. Door de dieren niet bloot te stellen aan UVB straling, kan een tekort aan essentiële voedingstoffen ontstaan en kan leiden tot ziektes, vergroeiingen of tot vroegtijdig overlijden door huisvestingsfouten. 

Het armatuur (Arcadia Pro T5 UVB Kit – UVB lamp) is eenvoudig te installeren door de meegeleverde ophangbeugel in het terrarium of door het armatuur op het rooster van het terrarium of paludarium te plaatsen. Het armatuur is plug-and-play te gebruiken.


15 producten

Van hoog naar laag sorteren
Producten layout Foto-tabel Lijst

15 producten

Van hoog naar laag sorteren
Producten layout Foto-tabel Lijst