De Rattenslang

SKU
LT9
€ 14,95
Niet op voorraad

● Boek over de rattenslang
● Nederlands
● Zachte kaft
● Eerste druk 2010
● 64 pagina's 
● Schrijver: 

Levertijd: Momenteel helaas niet leverbaar

De bedreigde Dierenreeks van Stichting Sauria bestaat uit een groeiend aantal boekjes over reptielen die dreigen uit te sterven of om andere redenen zeldzaam zijn - hetzij door rechtstreeks menselijk toedoen zoals bijvoorbeeld door teveel wildvang, hetzij door gewijzigde klimatologische omstandigheden, milieuvervuiling etc.

Stichting Sauria probeerde door een aantal initiatieven - waaronder diverse kweekprogramma's, advieswerk en het verspreiden van haar kennis door middel van deze uitgavenreeks - het voortbestaan en welzijn van deze dieren te bevorderen.
De boekjes zijn bedoeld voor zowel beginners als voor gevorderde houders van a.o. hagedissen, slangen en schildpadden en zijn door het Sauria-Team samengesteld op basis van eigenkweekervaringen en recente vakliteratuur in het jaar 2006
Dit boekje omschrijft alle informatie en ervaringen van het gehouden diersoort "Elaphe guttata" wat al een verouderde naam is deze tegenwoordig onder een andere soort behoort, namelijk de Pantherophis nederlandse naam: Rattenslang is een veel besproken en makkelijk te houden en kweken diertje. Met een worpgrootte van 30 tot 50 eieren per worp is daar een voorbeeld van. De Pantherophis guttatus heeft zijn herkomst uit Noord Amerika, Europa, Rusland en Azië, in de overwegend in bossen bij dorpen en boerderijen, daarnaast in Europa en Rusland ook op droge steppen of droge steppen of droge stenige met struiken begroeide terreinen, soms ook in lichte loofbossen en kunnen ongeveer ca. 20 jaar worden, zijn zeer makkelijk goedgemutst beginnersdieren met veel kleurvariaties. Maar ook veel ervaren kwekers weten de mooiste kleurvariaties te kweken.
Deze diersoort is zeker niet uitgestorven en komt nog heel veelvuldig voor ook in de kweek.
Kortom een erg leuk boekje om meer te weten over deze bijzondere en nieuwsgierig veel gehouden diersoort de Rattenslang, Pantheropis guttatus.
Art.nr. LT9
Ean 9789080918849
Uw waardering