Elektronische Ballast - Multi 35/50/70 Watt

SKU
PHBMU
€ 49,50
Niet op voorraad

●  Ballast voor het starten van HID-lampen.
●  Verstelbaar in de wattage 35, 50 en 70 Watt
●  Voorgeïnstalleerd, alleen nog bevestigen aan een keramische fitting.

Levertijd: Momenteel helaas niet leverbaar
Philips - Elektronische Ballast Mult 35/50/70 watt voor HID-lampen. Het is een voorschakelapparaat die nodig is voor het installeren van de lamp.
De elektronische Ballast hoeft slechts aangesloten worden op een E27 fitting (van porselein). Aan de zijkant van de ballast zit een schuifschakelaar, waarmee de ballast ingesteld kan worden op de  gewenste wattage van de HID-lamp.
Wat doet een Ballast of voorschakelapparaat?
Om hogedrukgasontladingslampen op gang te brengen is een ontsteekspanning nodig. Deze is in bijna alle gevallen hoger dan de spanning van het lichtnet. Hierdoor is een startvoorziening noodzakelijk. Deze startvoorziening wordt ‘voorschakelapparaat’, ‘ballast’ of ‘starter’ genoemd. De ballast zorgt er eveneens voor dat, na het opstarten, de stroom door de lamp nooit te hoog wordt en verhindert zo dat de lamp beschadigt / stuk raakt.
Alle hogedrukgasontladingslampen starten op soortgelijke wijze, maar er bestaan vele uitvoeringen van de voorschakelapparatuur. Zo is bij spaarlampen de gehele schakeling vaak ingebouwd in de voet van de lamp. Het voorschakelapparaat kan makkelijk vele malen duurder zijn dan de lamp zelf. Het is daarom interessant om lampen met externe ballast te kopen indien mogelijk.
Pakketinhoud:
- Stekker met snoer
- Ballast / voorschakelapparaat
- Silicone snoer naar fitting
Wordt geleverd exclusief fitting!
Art.nr. PHBMU
Type lampfitting E27
Uw waardering