D3 Reptile Lamp 11 Watt

SKU
RFD3C11
€ 17,99
Niet op voorraad
De Arcadia D3 Reptile Lamp 7% is een PL-lamp met een essentiële verhouding tussen daglicht en voor het menselijk oog onzichtbaar ultraviolette straling. De aanwezige UV straling hebben reptielen en amfibieën nodig om gezond te blijven.
Levertijd: Momenteel helaas niet leverbaar

De Arcadia D3 Reptile Lamp 7% is een PL-lamp met een essentiële verhouding tussen daglicht (6500 Kelvin) en voor het menselijk oog onzichtbaar ultraviolette straling. De aanwezige UV straling hebben reptielen en amfibieën nodig om gezond te blijven. De hoeveelheid aan UV straling is afhankelijk van het soort dier en hun natuurlijke leefomgeving. 

Het UVA licht zorgt voor een natuurlijk uitziende omgeving, herkenning van soortgenoten, andere dieren en voedsel. De aanwezige UVB stralen (7%) zorgen voor een opname van vitamine D3 in het lichaam (via synthese van de huid). D3 zorgt ervoor dat calcium wordt opgenomen tijdens de spijsvertering. Door de dieren niet bloot te stellen aan UVB straling, kan een tekort aan essentiële voedingstoffen ontstaan en kan leiden tot ziektes, vergroeiingen of tot vroegtijdig overlijden door huisvestingsfouten. 

De PL-lampen zijn eenvoudig te installeren in een speciaal G23 armatuur. PL-lampen geven nauwelijks warmte af, daarom is het noodzakelijk om deze lampen te combineren met een warmtelamp of warmtespot, voor het creëren van een zonneplaats.

Deze lampen zijn uitermate geschikt voor reptielen die van oorsprong voorkomen in tropische (forest) gebieden, die bloot gesteld worden aan UV-straling.

Levensduur
De Arcadia D3 Reptile lamp hebben doorgaans een lange brandtijd. De UV afgifte is beperkt, daarom adviseren wij de lamp om de ± 12 maanden te vervangen.

Garantie
Lampen zijn verbruiksartikelen, waardoor lampen wettelijk zijn uitgesloten van garantie.

 

Levertijd Momenteel helaas niet leverbaar
Leveranciers SKU RFD3C11
Ean 0830857005480
Fitting G23
Uw waardering